Merhaba arkadaşlar aranızda beni tanıyanlar vardır, tanımayanlar için kısaca bahsedeyim. 2017-2018 dönemi Dusiyeriyim. Sitede bir süre aktif olarak çalıştım ve g.mod luk yaptım şuan emekliliğimin tadını çıkarıyorum
Hedeflerimiz:
*En az 8 tekrar atmak
*Evde olanlar için günde en az 8 saat - Okulda olan çalışanlar için 5 saat çalışma süresi
*DUS'ta 100 - 300 bandı(İlk 100 sabır gerektirir süreyi arttırırsanız olur)
*29 Eylül DUS'a kalan 10 ayda çalışma.
Metod:
*Mutlaka kronometre ile çalışın
*1 saat çalışma 10 dk mola(50 dk - 10 dk olunca toplam çalışma süresi küsuratlı çıkıyor sevmiyorum ben, size bağlı burası)
*4 saatlik setlerle çalışın ve her setten sonra 1 saat mola.
*İyi bir DUS arkadaşı(TUS arkadaşıda olabilir temeli sorarsınız güzelce anlatırlar
*Sessiz çalışma ortamı(Kütüphane fikri güzel)
*İnstagrama filan giriyorsanız Dus soru-spot paylaşan sayfalar var buraları takip edin. Size sınava çalışmanız gerektiğini hatırlatır.
*Yatarken kendinize bugün "DUS için ne yaptım?" sorusu, daha sonra günü kapatmak adına "Bugün Allah için ne yaptım" diye sorun
Kaynaklar:
*Dusdata Kitapları(Dusemin konu anlatımı kötü el mecbur data kullanacağız)
*VIP bölümünde bulunan 2015 ve ya 2016 yılına ait Dus ses kayıtları(Biyokimyası kötü)
*DUS Biyokimya 2017 ses kayıtları vardı sitede bir ara şuanda yok onu yükleyen olursa o çok iyiydi.
1) İlk okuma:
İlk okuma olayı cidden zor bir olay. Kitabı baştan sona önemli önemsiz bilmeden okuyorsunuz. Sadece çok önemli bulduğunuz yerlerin altını çizin. Önemli olarak düşündüğünüz yerleri çizmeyin ve fosfor kalem kesinlikle kullanmayın. Daha sonra buranın önemsiz olduğunu görürseniz tekrar çizili yerleri silme olanağınız olmaz kitap karman çorman olur. İlk okuma yaklaşık 2 ay sürüyor ve sonunda ilk başladığınız kitabı unutuyorsunuz bu gayet normal.
2)İkinci okuma:
Buradaki temel amaç ilk okumada 2 aylık bir süre harcadınız ve kitapların çoğunu unuttunuz; bunları tekrar kısa süreli hafızaya atmak. En geç 1 ayda(Önerim her kitap 1 gün toplamda 16 günde) okuyup bitirmeniz kitapları. İlk aşamada altını çizdiğiniz yerleri 2 kere okuyabilirsiniz.
3)Ses Kayıdı dinleme dönemi:
İlk 2 okuma bitti artık kafada bir temel var. Bunun üzerine inşaatı kuracağız. Vaktiniz varsa tüm dersleri dinleyebilirsiniz ama benim önerim Kliniği dinlemeyin. Temeli kesin en az 1 kere dinleyin yoksa yapamazsınız. Kliniği dinlemeyin dememin sebebi DUS'un oturmuş bir kliniği yok hocalarda zaten bilmiyor. Kitapta çizilecek yer arıyorsanız ve öğrenciliğinizde klinik teoriğiniz iyi değilse dinleyin. Benim öğrenciliğimde klinik teoriğim iyiydi ben ses kayıdı dinlemedim ve zorlanmadım. 2018 DUS özelinde konuşuyorum atipik bir sınavdı zaten ses kaydı dinlesenizde yapamazdınız; kitapta veya hocanın söyleminde olmayan klinik düşünce tarzı soruları vardı. Yaklaşık 1 ay sürüyor bu dönem(Her ders 2 gün). Önerim normal hızda değil x1.2 - x1.5 arası hızda dinleyin. Hocanın önemli dediği yerleri çiziyorsunuz ve aldırdığı notları tutuyorsunuz. Fosfor kaleme bu aşamada geçiyorsunuz.
Denemelere bu dönemden sonra başlayın moralinizin bozulmaması açısından.
4)Ses Kayıdından sonraki tekrar dönemi:
Bundan sonraki en az 2 tekrarınızda hocanın sesi aklınıza gelecek. Bunu bunu demişti, şurada şu hikayeyi anlatmıştı bile diyeceksiniz. Burada da mantık aynı hızlı tekrar. Çizme yapmayın bu dönemde yavaşlarsınız.
5)Esas tekrar dönemi:
Bu dönemde ne kadar hızlı tekrar o kadar köfte. Çizili yerleri ve tuttuğunuz notları bilseniz de okuyun kesinlikle atlamayın. Denemelerde göreceksiniz altını 100 kere çizdiğiniz okuduğunuz yerleri bile unutacaksınız ama biliyordum diyeceksiniz. Ekstra size göre önemli olan yerleri bu safhada çizebilirsiniz. Ses kayıdı döneminde kullandığınız renkten farklı renkte fosfor kalem ile çizimlere başlayın. Son 2 ay kalana kadar bu dönemde sürekli tekrar atacaksınız. Bir süre sonra çok hızlanacaksınız günde 2 veya inceliğine göre 3 kitap bitireceksiniz.
Soru çözümüne başlayabilirsiniz. Soru çözerken beğendiğiniz sorulara yıldız koyun son 2 ay sadece onlara bakacağız. Çözemediğiniz sorulara mutlaka yıldız atın. Temel bilimlerde saçma sorular oluyor onlara da bakın ama çok takılmayın.
6)Son 2 ay dönemi:
Bu önemde yemiyor içmiyor bol tekrar yapıyoruz. Okulu olmayan ve ya çalışmayanlar için günde en az 10 saat hedefi var. Ne kadar çok çalışırsan bu dönemde o kadar net yaparsın. Aynı neti yapan kişi çok olunca(örneğin 300. 20 kişi oluyor) 1 yanlış bile gireceğin yeri etkiler o yüzden verimli değerlendir bu dönemi. Anlamadığın yer varsa hala ses kayıdının sadece o bölümlerini dinle onun haricinde ses kayıdı büyük vakit kaybı bu dönemde, çünkü senin araban 200 km/sa yapıyor, hocanın arabası 90 km/sa aşırı yavaşlarsın.
Geçmiş DUS sınavlarını bu dönemde çözün. Ciddiyetle çözün 1 soru çözemeyip cevap anahtarına bakmayın. Nede olsa gerçek sınav değil diyip sallama yapmayın yaptığınız sallama size süre kazandırıyor ve deneme ile gerçek sınav arasında süre farkı oluyor.. Çünkü sınav anında o soruyu sallayamıyorsunuz ve vakit kontrolü bozuluyor. Yanlış çözdüğünüz soruyu 15 numara bistüri ile kesip saklıyorsunuz. Mutlaka yanlışlarınız neden yanlış bakın. Deneme kontrolu nasıl olur örnek veriyorum: 2016 DUS sınavını yaptınız netiniz 90.5 hemen dentdus da o senenin sıralamaları var onlara bakıyorsunuz. 90.5 net 316. - 62,19859 puan yapmış. 2019 DUS da muhtemelen 316+-200. sünüz. Kesinlikle 516 nın altında olmazsınız ama sınava hazırlanlara bağlı olarak 516. mı 416. mı 316. mı değişir. Kontenjan farkına v.s. bakmak gerekir. 2019 Dus zor olsada mesela 70 net yaptınız ama sıralamanız yine en az 516 olur. 2018 dus bize bunu gösterdi. İlk 100 için en az +90 net yapmanız lazım onu belirteyim standart olarak bu değişmiyor sadece.
7)Son 1 hafta:
Son güne kadar çalışın. Yalandır son 1 gün bakmayın gezin olayı. Okul hayatından hepimiz öğrenmişizdir son saniyesine kadar sınava çalışılır:) Önceki haftalarda aylarda çözdüğünüz - çözemediğiniz sorulara bakın. Mutlaka çözdüğümüz geçmiş Dus sınavlarına tekrar bakın.
Dönem toplamları: 10 Ay
1 Dönem: 2 Ay
2 Dönem: 1 Ay
3 Dönem: 1.5 Ay
4 Dönem: 1.5 Ay
5 Dönem: 2 Ay
6 Dönem: 2 Ay
Ders-Ders detayına ineceğim. Şimdilik yoruldum bu kadarla yetinelim